Hieman rodusta.

Devon Rex on 1960-luvulla syntynyt rotu. Ensimmäiset Devonit taisivat rantautua Suomeen 70-luvulla Ruotsista. Mutta vasta 90-luvulla alkoi Suomessa näiden kasvatus. 

Devon on hyvin aktiivinen rotu joka vaati tekemistä ja jollei sitä ole tarjolla ne keksivät sitä. Niiden kanssa ei ole koskaan yksin,sillä ovat kovia "auttamaan" siivouksesta ruuanlaittoon ja tiskauksesta pyykinpesuun yms.. Ne ovat ns. Joka paikan höylä. Hyvä ja iloinen luonne on myös niille tyypillistä,ne myös mielellään yrittävät naurattaa omistajiaan tempuillaan hakien siis samalla lisää huomiota. Ne eivät pidä juuri yksin olemisesta joten kaveri olisi paikallaan on se sitten kissa/koira tai kani vaikka. Silloin kun minulla oli tuo ensimmäinen Devonini sanottiinkin näistä,että niiden sydän on tehty auringon säteistä😻. Ja minusta se on totta ne ovat hyväntahtoisia villikkoja. 

Devoni on keskikokoinen kissarotu vaikka osa naaraista varsinkin on hyvinkin pieniä ja siroja. Uros voi kuitenkin painaa n.5kg (olematta mitenkään lihava) ainoastaan olemalla roteva.Tärkeintä olisi saada rotu pysymään terveenä ja onneksi meillä täällä Suomessa nämä Devonien kasvattajat vetävät tässäkin kohtaa hyvin yhtä köyttä eli olemalla samaa mieltä rodun jalostuksellisuudesta. Terveitä ja hyvä luontaisten Devonien kasvatus on kasvattajien päätavoite. Emme tavoittele äärimmäisyyksiä vain rodunomaisia ja terveitä sekä hyväluonteisia Devoneja on tärkein tavoitteemme. Eli pyrimme ottamaan nämä huomioon kun mietimme pentueen vanhempia.

Kuulumme SUREX:iin.